Dostupni linkovi

Pjongjang: Nema nove ponude za Trampa


Tramp i Kim susreli su se u demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje u junu ove godine
Tramp i Kim susreli su se u demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje u junu ove godine

Sjeverna Koreja neće ponuditi američkom predsjedniku Donaldu Trampu ništa ukoliko ne dobije nešto zauzvrat, navodi se u zvaničnom saopštenju iz Pjongjanga koje je prenijela državna agencija KCNA.

Sjeverna Koreja nije zainteresovana za samit koji bi bio "besmislen sam po sebi", dodaje se u saopštenju savjetnika u Ministarstvu spoljnih poslova Kima Kjea Gvana.

Tramp je juče pozvao putem "Tvitera" sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una da pristane na nuklearni sporazum.

"Ukoliko SAD zaista ne žele da odustanu od dijaloga sa nama, treba da donesu odluku o ukidanju svoje neprijateljske politike u skladu s kojom nas posmatraju kao neprijatelje", navodi se u saopštenju iz Pjongjanga.

Juče je američki ministar odbrane Mark Esper saopšito da će SAD i Južna Koreja odložiće združenu vazduhoplovnu vježbu da bi doprinijele dijalogu sa Sjevernom Korejom.

"Doneli smo odluku u znak dobre volje da bismo doprinijeli atmosferi koja pogoduje diplomatiji i napretku mira", rekao je Esper novinarima u Bangkoku.

Pregovori Vašingtona i Pjongjanga su na mrtvoj tački od neuspjeha samita američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u februaru.

XS
SM
MD
LG