Dostupni linkovi

Pjongjang: Kim i Tramp imaju odnos povjerenja


Donald Tramp i Kim Džong Un
Donald Tramp i Kim Džong Un

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un i američki predsjednik Donald Tramp i dalje imaju blizak odnos i povjerenje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Koreje, prenosi Rojters.

"Kim Džong Un je prije par dana rekao da je poseban odnos između njega i predsjednika Trampa. Iskreno se nadam da će taj odnos biti motivacija za prevazilaženje svih prepreka između Pjongjanga i Vašingtona, te napredak u bilateralnim odnosima", prenijela je sjevernokorejska novinska agencija KCNA saopštenje sjevernokorejskog savjetnika za spoljne poslove Kim Kje Gvena.

U saopštenju se ističe da su, za razliku od Trampa, političi krugovi u Vašingtonu i zvanični američke administracije zaduženi za politiku prema Sjevernoj Koreji neprijateljski nastrojeni prema Pjongjangu, bez ikakvog razloga, preokupljeni mentalitetom hladnog rata i ideološkim predrasudama.

U saopštenju se dodaje da će Sjeverna Koreja sačekati do kraja godine kako bi vidjela koliko će mudro SAD dočekati kraj godine.

Kim Džong Un je ranije naveo da je kraj godine krajnji vremenski rok za razgovore o denuklearizaciji.

Saopštenje je objavljeno nakon što je Sjeverna Koreja početkom mjeseca prekinula razgovore na radnom nivou sa SAD u Švedskoj.

Pjongjang je za taj potez okrivio SAD, navodeći da pregovarači sa druge strane neće da odustanu od starog stava i ponašanja.

XS
SM
MD
LG