Dostupni linkovi

Velika Britanija priprema se za prekid razgovora o Brexitu


Boris Johnson
Boris Johnson

Vlada Velike Britanije priprema se za prekid razgovora s Europskom unijom (EU) o Brexitu ove sedmice, saopćio je Ured britanskog premijera.

Vladin dužnosnik rekao je BBC-u da EU nije pokazala želju za "pomicanjem biti jednog centimetra" otkako je Boris Johnson u Bruxellesu predstavio nove prijedloge o Brexitu.

Rekli su da sporazum nije potpuno isključen, ali drugi izvor kaže da su Johnsonovi planovi "jedini izlaz".

Novi potez dolazi nakon što informacije iz Europske komisije pokazuju veliku zabrinutost EU u vezi s britanskim prijedlozima za Brexit, ističe BBC.

Specatotor je u ponedjeljak navečer objavio tekstove sa izvorom iz Ureda premijera, koji tvrdi da ako ugovor "umre u narednih nekoliko dana, neće biti oživljen".

Vlada nije odbacila taj sastanak, na kojem će Boris Johnson "učiniti sve da se skrati odlaganje" izlaska iz EU i da će Velika Britanija možda pokušati poremetiti rad EU ako bude primorana da ostane u Uniji.

Bivša britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd, koja je napustila svoj posao zbog vladinog stava u vezi s Brexitom, kazala je da je jezik "bijesan i očajan", te je pozvala premijera da se usredotoči na postizanje "jasnoće" o sporazumu "dostojanstveno i diplomatski".

XS
SM
MD
LG