Dostupni linkovi

Novinarke: Tužbe Jutke protiv Blica i novinarke pritisak na profesionalce 


 Bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka
Bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka

Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" je u četvrtak ocenila da su tužbe koje je bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje, podneo protiv redakcije "Blica" i novinarke tog dnevnog lista Ivane Jasnić Mastilović, "pritisak na novinarke koje svoj posao obavljaju profesionalno, informišu javnost, pružaju glas onima sa manje i kritički izveštavaju o onima sa više moći".

Pročitajte i ovo:

Uz podršku Ivani Jasnić Mastilović i redakciji "Blica", grupa novinarki im je zahvalila zbog "istrajnosti u pisanju o slučaju seksualnog uznemiravanja Marije Lukić i drugih žena od strane lokalnog moćnika".

Izveštavanjem o ženama koje su preživele seksualno nasilje, novinarska profesija "može doprineti promeni klime i smanjenju tolerancije na sve forme nasilja prema ženama", stoji u saopštenju.

Novinarke protiv nasilja je grupa više od 30 novinarki koje se bore protiv nasilja nad ženama, formirana na inicijativu Programa UN za razvoj u Srbiji i Fonda B92, prenosi agencija Beta.

Ne propustite pročitati:


XS
SM
MD
LG