Dostupni linkovi

Beograd: Novi sastanak u Rektoratu, novinari pušteni u zgradu


Zgrada Rektorata pod studentskom blokadom
Zgrada Rektorata pod studentskom blokadom

Sastanak rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata koji blokraju zgradu Rektorata počeo je danas oko 11 časova a učesnici blokade ovog puta su pustili predstavnike medija da snime početak tog susreta i da u holu zgrade sačekaju izjave.

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" već više od 10 dana drže pod blokadom zgradu Rektorata tražeći od rektorke Ivanke Popović da predloži premijerki Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog zbog spornog doktorata.

Nakon jučerašnjeg razgovora, rektorka Popović je izjavila da je sastanak protekao konstruktivno i da su "korak bliže dogovoru".

"Verujem da ćemo doći do rešenja koje je dobro za ceo Univerzitet u Beogradu", rekla je rektorka novinarima u ponedeljak.

Aktivistkinja udruženja "Jedan od pet miliona" i studentkinja Valentina Reković ocenila je tada da su razgovori sa rektorkom bili odgovorni i konstruktivni i dodala da je tema pregovora "i dalje da se na čistinu iznese istina o doktoratu ministra finansija Siniše Malog".

XS
SM
MD
LG