Dostupni linkovi

Iran: Ako neko pređe naše granice, mi ćemo ih pogoditi



Članovi iranske Islamske revolucionarne garde na obilježavanju 40. godišnjice Islamske revolucije, 11. februara u Teheranu.
Članovi iranske Islamske revolucionarne garde na obilježavanju 40. godišnjice Islamske revolucije, 11. februara u Teheranu.

Komandant iranske Revolucionarne garde Hossein Salami upozorio je da će svaka zemlja koja napadne Islamsku republiku Iran vidjeti da se njena teritorija pretvara u "glavno bojište".

"Naše snage spremne su za borbu i bilo kakav scenarij", rekao je Salami i dodao da su izveli "ratnu vježbu i spremni smo na sve".

"Ako neko pređe naše granice, mi ćemo ih pogoditi", rekao je Salami.

Njegovi komentari uslijedili su nakon što SAD navodi da Iran stoji iza napada na velike naftne lokacije u Saudijskoj Arabiji.

Iran negira optužbe i kaže da bi svaki napad na njih mogao rezultirati "sveobuhvatnim ratom".

"Ko želi da njihova zemlja postane glavno bojište, neka napreduje", rekao je zapovjednik Garde na konferenciji za novinare u Teheranu, javlja AFP.

"Nikada nećemo dozvoliti da bilo koji rat zadire na teritoriju Irana. Nadamo se da oni neće napraviti stratešku grešku", kao što je to bio slučaj ranije, rekao je Salami koji je govorio u teheranskom muzeju Islamske revolucije i Svete odbrane tokom otkrivanja izložbe onoga što Iran kaže da su američke i druge bespilotne letjelice zarobljene na njenoj teritoriji.

XS
SM
MD
LG