Dostupni linkovi

Vučić: Neće biti intervencije policije u Rektoratu


Studneti tokom prethodnog protesta u holu Rektorata u Beogradu, 19. jul 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija neće intervenisati u slučaju blokade Rektorata Univerziteta u Beogradu i ocenio da je cela akcija i “rezultat nemoći i želje organizatora da se policija uključi da bi posle mogli da kažu da je ugrožena autonomija univerziteta”.

U izjavi novinarima u Pranjanima, Vučić je upitao zbog čega su učesnici tog protesta ušli u Rektorat "u kratkim gaćama" ako već toliko poštuju univerzitet i kako su i dalje studenti sa 30 godina.

U petak, 13. septembra, dan uoči 41. protesta, studenti okupljeni u okviru organizacije "1 od 5 miliona" blokirali su zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu tražeći razrešenje ministra finansija Siniše Malog zbog afere "plagijata fakultetske diplome".

Mihajlović: Niko nema prava da okupira zgradu Rektorata

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je upad u zgradu Rektorata studenata koji se, kako je kazala, "predstavljaju kao članovi 'Jedan od pet miliona' i koji traže da zauzmu sedište Beogradskog univerziteta".

Protest u Beogradu: Performans ispred Rektorata
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

U saopšenju iz njenog kabineta navodi se da je Mihajlović istakla da su Beogradski univerzitet i zgrada Rektorata otvoreni za sve studente i studentkinje i da "niko nema pravo da ga prisvaja, blokira niti zauzima i uzurpira".

XS
SM
MD
LG