Dostupni linkovi

Tramp potvrdio podršku Severnoj Makedoniji na putu u NATO


Zastava Severne Makedonije i NATO, Skoplje
Zastava Severne Makedonije i NATO, Skoplje

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je predsedniku i građanima Severne Makedonije Dan državnosti i potvrdio da SAD snažno podržavaju Severnu Makedoniju na putu u NATO.

"Sa nestrpljenjem očekujem da produžimo našu saradnju na unapređenju mira, prosperiteta i stabilnosti u regionu", napisao je Tramp u čestitci povodom 8. septembra, koju je u četvrtak (12. septembar) objavio Kabinet Pendrovskog.

Tramp je predsedniku i građanima Severne Makedonije čestitao i na kontinuiranom sprovođenju, kako ga je nazvao, istorijskog Dogovora iz Prespe, koji donosi veću bezbednost i prosperitet građanima Severne Makedonije.

"Posvećenost vaše zemlja demokratskim principima, vladavini prava i odgovornosti vlade su za pohvalu", poručio je predsednik SAD u čestitci.

Čestitke povodom 8. septembra predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom, kako je saopšteno, uputili su i predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, turski predsednik Redžep Tajip Erdoan, šefovi država članica EU, kao i iz regiona i susedstva.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG