Dostupni linkovi

Američki ambasador u BiH podržao Povorku ponosa


Američki ambasador u SAD, Eric Nelson
Američki ambasador u SAD, Eric Nelson

U video obraćanju objavljenom na Facebook stranici ambasade Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini, ambasador Eric Nelson izrazio je svoju podršku prvoj bosanskohercegovačkoj Povorci ponosa koja će biti održana u nedelju 8. septembra.

"Ambasada SAD-a izražava podršku prvoj Povorci ponosa u BiH. Cilj Povorke ponosa su jednaka ljudska prava za sve. Moj partner i ja cijenimo dobrodošlicu i poštovanje koju su nam ukazali ovdje. Učestvovaću u Povorci ponosa da bih dao podršku svim pripadnicima LGBTI zajednice i njihovim porodicama", rekao je ambasador Nelson tokom svog obraćanja.

Američka ambasada u BiH ističe da se suština Povorke ogleda istim ljudskim pravim za sve.

"Šetnja u povorci je način da se iskaže podrška članovima LGBTI zajednice, kao i pripadnicima drugih manjinskih grupa i ranjive populacije, koji zaslužuju da imaju ista prava i slobode kao i svi ostali", naveli su iz ambasade uz napomenu da u potpunosti podržavaju Povorku ponosa, organizatore i građane koji odluče sudjelovati.

"Očekujemo da će se javni dužnosnici, institucije i građani pobrinuti da ovaj događaj protekne mirno i dostojanstveno", stoji na Facebook stranici Ambasade SAD u BiH.

Ne propustite pročitati:


XS
SM
MD
LG