Dostupni linkovi

Počeli otkazi u Aluminiju, novi ugovori za 380 radnika


Radnici Aluminija, ilustrativna fotografija
Radnici Aluminija, ilustrativna fotografija

Radnici Aluminija od utorka su počeli dobivati otkaze koje je dosad dobilo njih 70-ak, a koje će na kraju dobiti oko 500 zaposlenika tog nekada najvećeg izvoznika iz BiH, potvrdio je Feni predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, napomenuvši kako s otkazima kreće i isplata otpremnina koje će u prosjeku iznositi oko 8.500 maraka.

"Znači, sedamdesetak radnika već je potpisalo otkaz ugovora o radu koji će u konačnici popisati njih oko 500", kazao je Biokšić.

Dodao je kako je nove ugovore o radu potpisalo oko 380 radnika mostarskog poduzeća, no kakvi su oni i jesu li radnici s njima zadovoljni Biokšiću nije poznato.

"Nisam imao uvid u nove ugovore i zaista ne znam kakvi su oni i koliko su radnici njima zadovoljni", ocijenio je.

Kada su u pitanju otpremnine, one će biti isplaćene u roku od tri dana od dana popisivanja otkaza ugovora o radu i iznosit će u prosjeku oko 8.500 maraka.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija naveo je i kako nije upoznat s time što će se dalje događati s nekadašnjim industrijskim gigantom i kada bi moglo doći do ponovnog pokretanja proizvodnje.

Aluminij je zapošljavao oko 900 radnika, a Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, dok Vlada Republike Hrvatske drži preostalih 12 posto.

Jovičić: Stečaj je rješenje za Aluminij, a razotkrio bi sve
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

XS
SM
MD
LG