Dostupni linkovi

Crnadak: Poziv SNSD-a na rušenje Oružanih snaga BiH ludost


Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak

Ministar spoljnih poslova BiH i potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da bi bila "velika ludost i poziv na novi rat" ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da posle 5. septembra od Narodne skupstine RS zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsedavajućeg Saveta ministara.

Kako prenosi agencija Fena, Crnadak je ocenio da "ne treba rizikovati budućnost Republike Srpske zbog interesa SNSD".

"Siguran sam da narod Republike Srpske ne želi ratovati, pogotovo ne zbog toga što SNSD nije u vlasti i da neće rizikovati budućnost RS i svoje dece zbog interesa SNSD i njihovih koalicionih partnera", rekao je Crnadak.

Dodik je ranije najavio da će, ako do 5. septembra ne bude izbabran novi Savet ministara BiH, čiji će predsedavajući biti Zoran Tegeltija (SNSD), Narodna skupština RS razmotriti određene zaključke, poput odluke o povlačenja RS iz Oružanih snaga BiH i iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

On je još kazao da su Sud i Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) „neustavne kategorije“.

XS
SM
MD
LG