Dostupni linkovi

Vlasnica Kanala 9 štrajkuje glađu ispred Predsedništva Srbije


Maja Pavlović i dalje čeka prijem kod predsednika Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Maja Pavlović i dalje čeka prijem kod predsednika Srbije

Maja Pavlović, direktorka i vlasnica televizije Kanal 9 iz Novog Sada, nastavila je 22. avgusta štrajk glađu pred zgradom Predsedništva Srbije u Beogradu sa zahtevom da je na razgovor primi Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

„Nadam se da će predsednik, kao čovek koji vodi ovu državu, imati neku pametnu ideju ili instrukciju kojim putem da idem dalje“, rekla je Pavlović na konferenciji za medije na ulazu u Predsedništvo, gde je predala dopis za Vučića sa svojih devet zahteva.

Ovo je treći štrajk glađu Maje Pavlović u poslednjih 15 meseci, koji do sada traje 11 dana, na koji se odlučila jer još nisu rešeni sudski postupci koje je pokrenula zbog visine naknada propisanih njenoj televiziji za emitovanje i autorska prava. Prethodnih 10 dana štrajkovala je glađu pred sedištem Regulatornog tela za elektronske medije REM na Trgu Nikole Pašića.

Ona je rekla da ne traži da ne plaća takse, već zakonska prava, i pročitala deo pisma predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Dolazim da razgovaramo i da budem saslušana, jer znam da sam u pravu i da je moja borba ispravna, i Vas ću smatrati odgovornim ako moje stanje dovedete u još veću opasnost nego što jeste“, navela je Maja Pavlović.

U Predsedništvu Srbije nije bilo moguće dobiti odgovor da li će Aleksandar Vučić primiti Maju Pavlović, direktorku Kanala 9, a da li će i kada sa njom razgovarati moglo bi se znati po njegovom povratku iz službene posete Sjedinjenim Američkinm Državama.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG