Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odloženo suđenje Jutki u Kruševcu


Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen za polno uznemiravanje Marije Lukić, odloženo je u Osnovnom sudu u Kruševcu jer su Jeličićevi advokati na odmoru.

„Ovo vidim kao još jedno šablonsko prolongiranje s obzirom da je angažovao pet advokata barem jedan od njih je mogao da se pojavi“, kaže za RSE Marija Lukić.

Ovo je trebalo da bude prvo ročište nakon što je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u sud u Kruševcu.

„Zaista se nadam da se neće dešavati stvari kao u Brusu, da se od sudnice pravi cirkus“, rekla je Lukić.

Ispred suda u Kruševcu okupila se grupa žena koje su, kao i na prethodnim suđenjima, držale transparente podrške Mariji Lukić. Ovoga puta, nije bilo ljudi koji su na prethodnim ročištima dolazili da podrže Jeličića, zbog čega je situacija ispred sudnice u Brusu bila i na ivici fizičkog sukoba.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ koja je prisustvovala ročištu u Osnovnom sudu u Kruševcu kako bi pružila podršku Mariji Lukić u postupku protiv bivšeg predsednika Brusa Milutina Jelačića Jutke, saopštila je da je "praksa odlaganja i prolongiranja tog slučaja nastavljena", jer je ročište odloženo.

"Za svako zakazano ročište neizvesno je hoće li biti otkazano ili opstruirano ako se ipak dogodi, pa nas ne čudi što je to i sada slučaj", piše u saopštenju.

Krivičnu prijavu protiv Milutina Jeličića Jutke za polno uznemiravanje uz zloupotrebu službenog položaja, Marija Lukić je podnela 2018. godine, priloživši kao dokaz više hiljada sms poruka, koje joj je Jeličić slao u kontunuitetu od dve godine, dok je bila zaposlena kao njegova sekretarica.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud jer je ocenio da je u Brusu došlo do podele određenog broja građana na one koji podržavaju okrivljenog i one koji podržavaju oštećenu, da su se građani okupljali ispred zgrade suda i da je među njima moglo da dođe do fizičkog obračuna.

Sledeće ročište zakazano za 23. septembar.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG