Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jutka prvi put pred sudom u Kruševcu


Milutin Jeličić Jutka

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, biće nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Kruševcu.

To će to biti prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u sud u Kruševcu.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud jer je ocenio da je u Brusu došlo do podele određenog broja građana na one koji podržavaju okrivljenog i one koji podržavaju oštećenu, da su se građani okupljali ispred zgrade suda i da je među njima moglo da dođe do fizičkog obračuna.

Krivičnu prijavu za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje uz zloupotrebu službenog položaja protiv Milutina Jeličića Jutke, Marija Lukić podnela je 2018. godine, priloživši kao dokaz više hiljada sms poruka, koje joj je Jeličić slao u kontunuitetu od dve godine, dok je bila zaposlena kao njegova sekretarica.

Aktivistkinje Mreže žena Rasinskog okruga, Mreže Žene u crnom i Mreža Žene protiv nasilja, kao i predstavnici drugih organizacija će najavile su da će prisustvovati ovom ročištu.

"Pozivamo Osnovni sud u Kruševcu, da sudi po pravdi i zakonu, nezavisno i nepristrasno, i da izbegne i zanemari sve vrste političkih i interesnih pritisaka, koji dolaze sa pozicija moći. Građane i građanke pozivamo da 14. avgusta izrazimo solidarnost i podršku Mariji Lukić i svim drugim ženama žrtvama seksualnog uznemiravanja", navode iz Udruženja žena Peščanik i poručuju "Stop nasilju prema ženama!".

XS
SM
MD
LG