Dostupni linkovi

Vulin: Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u obuku


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će plan obuke pripadnika Vojske Srbije biti "zahtevniji i ambiciozniji" u narednim godinama i da će obuhvatati sve veći broj vojnika na služenju vojnog roka i pripadnika rezervnog sastava.

On je danas obišao Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, navodi se na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Nakon obilaska, Vulin je istakao da 'vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i kandidati za buduće podoficire Vojske Srbije pokazuju da su motivisani, da žele da uče, da imaju spremnost i sposobnost da ovladaju svim veštinama koje će im biti potrebne'.

"Vojska Srbije svake godine će sve više ulagati u obuku, u veštine i znanja koje su nam potrebne i zahvaljujući tome, možemo da kažemo da smo u stanju da ne samo da garantujemo bezbednost na čitavoj teritoriji naše zemlje, već da budemo čuvari mira na čitavom Balkanu", naglasio je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi dalje u saopštenju, Vulin je rekao da se Vojska Srbije intenzivno oprema, naoružava i jača i da se u nju se ulaže posle čitavih decenija namernog i planskog zapostavljanja i zanemarivanja.

"Vojska Srbije ulaže u svoje pripadnike, ulaže u svoju obuku i Vojska Srbije jeste institucija kojoj u Srbiji najviše veruju, i svakako, ne bez razloga. Vojsci Srbije se veruje zbog njenih ljudi, zbog njihovog znanja, zbog njihove vrline i vrednosti. Vojska Srbije će nastaviti da ulaže u obuku i svake godine ćemo imati zahtevniji i ambiciozniji plan", rekao je Vulin dodavši da će vojska obučavati više ljudi 'bilo da je u pitanju rezervni sastav ili vojnici na služenju vojnog roka'.

XS
SM
MD
LG