Dostupni linkovi

Vulin položio vojničku zakletvu


Aleksandar Vulin tokom vojničke zakletve
Aleksandar Vulin tokom vojničke zakletve

Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin položio je danas zakletvu u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu, na zapadu Srbije.

Učinio je to zajedno sa vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušaocima klase rezervnih oficira, kao i sa pripadnicima rezervnog sastava koji su prošli obuku u centrima u Valjevu, Somboru i Leskovcu.

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2019“, slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je danas u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, navodi se u saopštenju objavljenom na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.

Na snimku koji je objavljen na sajtu Ministartva odbrane jasno se može videti Vulin, sa drugim pripadnicima Vojske Srbije na polaganju zakletve.

Vulin se početkom marta odazvao vojnom pozivu, koji je upućen vojno stasalim građanima Srbije koji dosad nisu bili obučavani kao vojnici.

Valjevski portal “Kolubarske” preneo je da na zekletvu nisu pozvani novinari, te da ni ekipi tog portala nije bilo dozvoljeno da prisustvuje samom činu.

Polaganju zakletve prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Kolubarskog okruga, verske službe, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rodbina i prijatelji vojnika.

Vulin (47), koji je ministar u Vladi Ane Brnabić od juna 2017. godine, nije služio redovan vojni rok u vreme kada je to bila zakonska obaveza. Sam je objasnio da je te obaveze bio oslobođen zbog problema sa vidom.

XS
SM
MD
LG