Dostupni linkovi

Plenković 'dobio potporu za rekonstrukciju Vlade'


Andrej Plenković
Andrej Plenković

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je da je od Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dobio potporu za rekonstrukciju Vlade, ali nije otkrivao imena, poručivši da će sve reći "na vrijeme".

"Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da u skladu sa svojom procjenom poduzmem sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, odnosno svojevrsnu rekonstrukciju", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na pitanje kada će biti poznata imena novih ministara, Plenković je odgovorio da će se to znati kada obave dodatne konzultacije sa kandidatima.

Plenković, koji je i predsjednik Vlade Hrvatske, nije želio konkretno odgovoriti na pitanje koliko će široka biti rekonstrukcija Vlade, poručivši da će sve reći kada procijene da je vrijeme za to.

On je istakao da nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića "ne želi da bilo kakve medijske ili insinuacije u javnom prostoru te one koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene radnje, dopuste da bude ugrožen rad Vlade, stranke i politike u sklopu koje HDZ ima zadatak da ostvari društvenu koheziju i smanji napetost u vrlo polariziranom društvu".

Govoreći o sastanku vladajuće koalicije, Andrej Plenković je naveo da su koalicijski partneri HDZ-a vrlo jasno rekli da podržavaju rad Vlade i da su spremni angažirati se u ostvarivanju svih njezinih ciljeva.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG