Dostupni linkovi

Beograd: CarGo traži da Komunalna policija ne pomaže saobraćajnoj kada oduzima vozila


Predsednik "Udruženja građana CarGo" Aleksandar Vučić i Vuk Guberinić, direktor kompanije "CarGo Technologies" koja se bavi prevozom putnika, zatražili su danas od Komunalne policije da prestane da pruža asistenciju Saobraćajnoj policiji dok se sud ne izjasni o tome da li su tom udruženju vozila oduzimaju po zakonu.

Udruženje je saopštilo da su Vučić i Guberinić razgovarali s načelnikom Komunalne policije Ivanom Divcem i zahtevali da se poštuje pretpostavka nevinosti.

"Mi potpuno poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove oko već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov za oduzimanje vozila članovima našeg Udruženja koji pomažu drugim članovima", rekao je Vučić.

Dodao je da se Ivan Divac odazvao jučerašnjem pozivu za sastanak, te zato danas neće biti blokade Udruženja CarGo ispred Komunalne policije.

Vučić je rekao CarGo neće odustati od masovnih protesta, ako gradski organi ne odustanu od "nelegalnog progona".

Do sada su već nekoliko puta članovima tog udruženja saobraćajni policajci oduzimali vozila.

Udruženje CarGo je najavilo da će u ponedeljak tužilaštvu dati snimak na kojem se vidi kako je pripadnik Interventne policije u četvrtak udario člana Udruženja CarGo dok su drugi članovi sprečavali oduzimanje vozila tog člana.

"Juče je u Batajnici ograničeno pravo na rad pokušajem Komunalne policije da nam opet nezakonito oduzmu vozilo, ali je zgaženo i ljudsko pravo kada je pripadnik Interventne jedinice udario kolima našeg člana Udruženja, Momira Nikčevića, za šta imamo i dokaz, snimak na kojem se može identifikovati koji je to policajac učinio", rekao je Vučić.

"Verujemo u našu policiju i čast velikog broja njenih pripadnika, ali među njima ima onih koji su prekoračili ovlašćenja... kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije", ocenio je Vučić.

XS
SM
MD
LG