Dostupni linkovi

Protest zbog oduzimanja CarGo vozila u Beogradu


CarGo protest
CarGo protest

Vozači udruženja „CarGo” blokirali su saobraćaj na Slaviji u centru Beograda oko 20 časova u znak protesta zbog, kako navode, svakodnevnog nasilja koje se vrši nad članovima ovog udruženja.

Predsednik ovog udruženja Aleksandar Vučić obratio se okupljenim članovima rekavši da je ovaj protest izraz nezadovoljstva zbog akcije Komunalne policije u Batajnici tokom koje su pokušali da oduzmu vozilo članu udruženja „CarGo”.

„Devet vozila do sada je oduzeto, a ovo je deseti put da su želeli da otmu vozilo“, rekao je on.

Udruženje „CarGo“ organizovalo je dva protesta i u martu 2019. tokom kojih su tražili smenu ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović i dijalog sa Vladom Srbije i predstavnicima taksi udruženja.

Ministarstvo saobraćaja je u saopštenju iz februara ove godine navelo da udruženje „CarGo“ pokušava da izigra Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i da se mimo ovog zakona bave delatnošću prevoza putnika.

Firma „CarGo“ ima internet aplikaciju za jeftinu vožnju, slično globalnim kompanijama kojima su se u pojedinim zemljama protivili taksisti i u Srbiji posluje četiri godine.

XS
SM
MD
LG