Dostupni linkovi

Meta čestitao građanima što su izbjegli konfrontacije i nasilje


Iljir Meta

Predsjednik Republike Albanije, Ilir Meta, čestitao je svim albanskim građanima što su izbjegli konfrontacije i nasilje, poštujući se međusobno u građanskom maniru, na lokalnim izborima održanim 30. juna.

"Albanija je izbjegla zamku građanskih sukoba, i stoga se od sveg srca zahvaljujem Albancim što su izabrali da ne budu žrtve zapaljive retorike neodgovornih čelnika koji poticanjem na nasilje žele da prikriju svoje skandale i bježe od svojih odgovornosti", izjavio je Meta, prenosi albanska novinska agencija ATA.

Albanski premijer Edi Rama u utorak je ponovo potvrdio da je spreman da sarađuje s opozicijom na dobrobit zemlje.

Glasanje u Tirani
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Tokom intervjua za TV mrežu Al Jazeera, Rama je potvrdio da je spreman za dijalog s opozicijom i da je zadatak politike da ujedini zemlju.

Kazao je da je bojkot izbora predstavljao katastrofu po opoziciju, ali da na budućnost treba gledati s optimizmom.

"Politika treba da obavi svoj posao, da ujedini zemlju. Za tango je, međutim, potrebno dvoje. Nadam se da će naši prijatelji u opoziciji dobro promisliti i uvidjeti da je ono što su učinili bilo katastrofalno po njih", kazao je Rama.

Opozicija u Albaniji, predvođena Ljuljzimom Bašom, od februara ove godine protestuje protiv aktuelne vlade Edija Rame, optužujući ga za korupciju i manipulaciju izborima 2017. godine.

Opozicija zahteva ostavku vlade kako bi se dala mogućnost kreiranju tranzicione vlade dok se ne steknu uslovi za slobodne izbore.

Kako je Albanija upala u političku krizu?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

XS
SM
MD
LG