Dostupni linkovi

Crnogorski premijer: Vučić pričao o zakonu, a nije ga ni pročitao 


Premijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas u Skupštini da se nada da će do kraja jula predlog Zakona o slobodi veroispovesti biti pred poslanicima. Premijer je rekao da su o tom propisu nedeljama pričali ljudi koji ga nisu ni pročitali, a "iz Srbije najveći srpski zvaničnici, uključujući i predsednika države - a pročitao ga nije", dodao je Marković.

Predlog tog zakona, "urađen je po najvećim standardima u saglasnosti sa Savetom Evrope. Savremen je, omogućava slobodu veroispovesti i daje pravo verskog organizovanja, ali u okvirima ove države, a ne neke druge", kazao je Marković.

Marković je ponovio da je Venecijanska komisija Saveta Evrope "potvrdila kvalitet predloga tog zakona i dala za pravo državi da ovo pitanje uradi na ovakav način i sugerisala šta treba da se popravi u tom zakonu, te da će to i učiniti".

Venecijanska komisija je na svom sajtu objavila mišljenje o crnogorskom Predlogu zakona o slobodi veroispovesti u kojem pozdravlja nameru Vlade da tu oblast uredi na savremen način, ali je komisija podvukla da imovina verskih zajednica ne može biti oduzeta bez sudske odluke.

Pročitajte i ovo:

Medijski 'juriš' iz Srbije protiv crnogorskog zakona o crkvama
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG