Dostupni linkovi

Uhapšena pripadnica policije na Kosovu


Policijska akcija 28.05.

Policijska inspekcija Kosova obavijestila je danas da su istražitelji uhapsili jednu pripadnicu policijskih snaga sa inicijalima B.T u Zubinom Potoku.

U saopštenju medijima se kaže da je uhapšena u sklopu nastavka jučerašnje operacije koja desila na sjeveru Kosova i drugim opštinama.

Tokom policijske akcije na sjeveru Kosova 28. maja, pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, četiri albanske i četiri bošnjačke nacionalnosti. Njima je određen pritvor od 48 časova, a istovremeno su suspendovani sa službene dužnosti. Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije.

Portparol Kfora pukovnik Vićenco Graso, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da su vlasti u Srbije bile su obaviještene da će doći do akcije hapšenja na sjeveru Kosova.

Međutim, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "ne govore istinu" predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu koji kažu da je vlast u Beogradu bila upoznata sa izvođenjem akcije kosovske policije na sjeveru i da je to lako proveriti.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG