Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Suđenje optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića


Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović (u sredini), koji je optužen da je naložio paljenje kuće Jovanovića, prilikom dolaska u sud

Ročište na suđenju doskorašnjem predsedniku opštine Grocka i članu Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, završeno je oko 10 časova, čitanjem optužnice i zakazivanjem narednog ročišta za 26. jul.

Suđenje Dragoljubu Simonoviću počelo je jutros oko 9 časova u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Njega je po dolasku u sud u holu grupa pristalica pozdravila aplauzom, nakon čega ih je obezbeđenje upozorilo da se ponašaju pristojno.

Prethodni pretres odložen je jer se na suđenju nisu pojavili Simonović i njegov branilac. Advokatska pripravnica tada je saopštila da Simonoviću nije stigao poziv za ročište kao i optužni predlog.

Osim Simonovića, za koga tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, optuženi u slučaju paljenja kuće Milana Jovanovića su Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je da je pomagala u podmetanju požara i zaključila je sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara (oko 400 evra).

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet „psihički bol i strah“, tužio je Milana Jovanovića i urednika portala „Žig info“ Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

Milan Jovanović: 'Neće me naterati da prestanem sa istraživanjem'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

XS
SM
MD
LG