Dostupni linkovi

Suđenje optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića


Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović (u sredini), koji je optužen da je naložio paljenje kuće Jovanovića, prilikom dolaska u sud

Ročište na suđenju doskorašnjem predsedniku opštine Grocka i članu Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, završeno je oko 10 časova, čitanjem optužnice i zakazivanjem narednog ročišta za 26. jul.

Suđenje Dragoljubu Simonoviću počelo je jutros oko 9 časova u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Njega je po dolasku u sud u holu grupa pristalica pozdravila aplauzom, nakon čega ih je obezbeđenje upozorilo da se ponašaju pristojno.

Prethodni pretres odložen je jer se na suđenju nisu pojavili Simonović i njegov branilac. Advokatska pripravnica tada je saopštila da Simonoviću nije stigao poziv za ročište kao i optužni predlog.

Osim Simonovića, za koga tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, optuženi u slučaju paljenja kuće Milana Jovanovića su Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Pevačica Bojana Cvetković Šijački priznala je da je pomagala u podmetanju požara i zaključila je sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara (oko 400 evra).

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet „psihički bol i strah“, tužio je Milana Jovanovića i urednika portala „Žig info“ Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

Milan Jovanović: 'Neće me naterati da prestanem sa istraživanjem'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

XS
SM
MD
LG