Dostupni linkovi

Preminuo migrant koji je pronađen u cisterni u Futogu


Klinički centar, ilustrativna fotografija
Klinički centar, ilustrativna fotografija

Kako je Radiju Slobodna Evropa (RSE) potvrđeno u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), jedan od četvorice migranata koji je pronađen u cisterni u Futogu nedaleko od Novog Sada, preminuo je danas od posledica teškog opšteg stanja.

"U ranim jutarnjim časovima u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, jedna od četiri muške osobe koje su juče primljene sa znakovima toplotnog udara i hipoksije, preminula je nakon sprovedenih intenzivnih mera reanimacije i lečenja", potvrđeno je u KCV.

Kako je naveo portparol Siniša Knežević, ostala tri pacijenta, koja su takođe u teškom opštem stanju, nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije u KCV, gde se kontinuirano sprovode mere intenzivnog lečenja.

Četvorica migranata juče su pronađena u besvesnom stanju u cisterni u Futogu.

U novosadskoj policiji su za RSE potvrdili i nekoliko detalja o načinu na koji su osobe pronađene u cisterni. Pronašao ih je vozač koji je državljanin Bosne i Hercegovine, kada je nakon završene ture za slovenačku firmu i u kamionu sa slovenačkim registracionim oznakama, došao da opere cisternu u kojoj je prevozio glukozu. Utvrđeno je i da u cisterni nije bilo opasnih hemikalija.

Pretpostavlja se da su dvojica muškaraca iz Avganistana, ali se više detalja o njihovom identitetu ne može znati dok se neko od njih ne povrati iz besvesnog stanja.

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima su dospeli u cisternu, obavešten je i tužilac, kome se redovno podnosi i izveštaj o dešavanjima.

Ne propustite da pročitate:

XS
SM
MD
LG