Dostupni linkovi

Rusko-srpskoj ceremoniji prisustvovali i Noćni vukovi


U Vojnom muzeju Srbije na svečanoj ceremoniji u četvrtak uručena je replika Zastave pobede, kao simbol pobede sovjetskih naroda nad nacističkom Nemačkom. Ovom događaju prisustvovali su i članovi Putinovih Noćnih vukova.

Repliku zastave Vojnom muzeju je predao komandant Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, koji je rekao da zastavu predaje „u želji da ona jača prijateljstvo Srbije i Rusije“.

Zastavu je u ime Vojske Srbije primio brigadni general Siniša Kresović, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.

Predaji Zastave pobede prisustvovali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ali i srpski ogranak „Noćnih vukova“, moto-kluba bliskog predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Predsednik ogranka „Vukova“ Saša Savić, od generala Žuravljova primio je poklon, ukrasni tanjir sa simbolima ruske pobede nad fašizmom.

Noćni vukovi, ruski motociklisti, poznati su po bliskim vezama sa Kremljom.

Gostoprimstvo im je uskraćeno poslednjih godina u nekoliko evropskih zemalja u Poljskoj, Nemačkoj i Gruziji, i to zbog umešanosti ruskih bajkera u konflikt u Ukrajini.

Njihov vođa Zaldostanov, nosilac ordena časti sa zlatnim zracima predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ujedno je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država od 2014.

Zbog organizovanja vojnih obuka na teritoriji Evrope i Azije i delovanja u istočnoj Ukrajini na crnoj listi Ministarstva finansija SAD od juna 2017. nalazi se i kompanija Wolf Holding of Security Structures, u vlasništvu upravo Noćnih vukova.

XS
SM
MD
LG