Dostupni linkovi

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića


Slavisa Krunić je ubijen 22. aprila u naselju u Glamočani kod Banjaluke, nadomak svog imanja
Slavisa Krunić je ubijen 22. aprila u naselju u Glamočani kod Banjaluke, nadomak svog imanja

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci predložio je mjeru pritvora za Emilija Balda osumnjičenog za teško ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagić je pojasnila da je republički javni tužilac predložio pritvorsku mjeru nakon ispitivanja Balde. On će večeras, kako je dodala, biti predat sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, a ročište za određivanje pritvora bit će održano sutra.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije danas u Prijedoru da je policija pokrenula opsežnu istragu, kao i mere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistva banjalučkog biznismema Slaviše Krunića.

Lukač je naveo da je u napadu iz zasede na Krunića, život izgubio i njegov pratilac Žarko Pavlović sa Pala, dok je drugi pratilac Goran Ilić teško ranjen.

"Predali smo tužilaštvu izvještaj protiv Emilia Balda koji je bio jedan od direktnih izvršilaca uključenih u ovo svirepo ubistvo. Željko Kovačević, poznat policiji od ranije, ubijen je na licu mjesta tokom mučkog napada na Krunića", kazao je Lukač novinarima.

On je naveo da je Kovačević bio razbojnik, koji je trećinu života proveo u zatvoru. Treća osoba, Benedi Đukanović, koji se takođe dovodi u vezu sa ubistvom Krunića, nalazi se u bekstvu.

Lukač je naveo da je za Đukanovićem raspisana poternica, da su mediji objavili Đukanovićeve podatke i fotografiju, pozvavši građane koji imaju bilo kakvu informaciju o tome gde se on nalazi da jave policiji.

"U noći kada se desilo ubistvo mi smo blokirali područje užeg dijela Banjaluke, ali i šire područje", kazao je ministar unutrašnjih poslova.

On je dodao da je Đukanović zaustavljen u noći posle ubistva Krunića na području Dervente, oko 2.00 ujutru, da ga je policija kontrolisala, ali da u tom trenutku nisu imali informaciju da je umešan u Krunićevo ubistvo.

"Mi dalje radimo i preduzimamo sve radnje i mere da dođemo do njega u saradnji sa drugim agencijama, policijama, pa i sa policijom Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti da ga uhapsimo", rekao je Lukač.

Govoreći o braći Nerminu i Arminu Ćulumu, koji su privedeni u okviru istrage u ovom slučaju, Lukač je rekao da su oni privedeni jer se pojavila informacija da su imali određene kontakte sa ostalim osumnjičenim.

Braća Ćulum, kao i Goran Milanović iz Banjaluke, danas su posle saslušanja pušteni na slobodu.

"Istraga ide dalje i prema nekim drugim osobama, više njih privedeno je u okviru istrage, tako da ćemo viđeti da li su još neke osobe na bilo koji način uključene u ovo ubistvo", rekao je Lukač.

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila oko 22.30 u naselju u Glamočani kod Banjaluke, nadomak svog imanja.

On je bio vlasnik više preduzeća, među kojima i firme za zaštitu objekata Sektor sekjuriti, lanca pekara Žitopek i kompanije Žitoprodukt, a u tim firmama zaposleno je oko 1600 ljudi.

Krunić će biti sahranjen sutra u Glamočanima.

XS
SM
MD
LG