Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SAD i Velika Britanija očekuju brzu istragu ubistva Krunića


Slaviša Krunić

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini objavila je na zvaničnom Twitter nalogu da su šokirani zbog "brutalne likvidacije banjalučkog biznismena Slaviše Krunića".

U Glamočanima kod Banjaluke je u ponedjeljak navečer ubijen poduzetnik Slaviša Krunić, njegov pratilac i, kako se sumnja, jedan od napadača.

"Izražavamo naše saosjećanje obitelji, kolegama, poslovnoj i široj društvenoj zajednici. Očekujemo od nadležnih tijela da poduzmu potrebne korake kako bi istražili zločin i adekvatno odgovorili", stoji u tweetu Ambasade SAD u Bosni I Hercegovini.

Britanski ambasador u BiH Matthew Field na Twitteru je napisao:

"Dva ozbiljna događaja u polju sigurnosti posljednjih dana - ubistvo policajca RS tokom vikenda i biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja juče. Od nadležnih se očekuje da brzo sprovedu istragu i procesuiraju odgovorne."

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske priveli su dvije osobe u vezi sa slučajem trostrukog ubistva u Glamočanima, dok je jedna osoba u bjekstvu i za njom se traga, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS).

Istovremeno, sjednica Skupštine Republike Srpske u Banjaluci, na kojoj su poslanici trebali razmatrati izmjene Zakona o javnom redu i miru, je prekinuta, a nastavak je sutra, kada bi trebalo da se na skupštinskom kolegiju odluči i o terminu posebne sjednice o stanju sigurnosti u Republici Srpskoj.

Nakon vanrednog skupštinskog kolegija, predsjednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović je rekao da su osudili ubistvo policajca u Prijedoru, tražeći da se što prije razriješi slučaj ubistava Slaviše Krunića u Glamočanima, te još dvije osobe.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG