Dostupni linkovi

Napeto u Skupštini RS zbog sinoćnjih ubistava


Policija u Banjaluci, ilustrativna fotografija
Policija u Banjaluci, ilustrativna fotografija

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) danas su trebali razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. Međutim, Partija demokratskog progesa (PDP) je zatražio da se sjednica odgodi zbog ubistava koja su noćas potresla Banjaluku.

U ime kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je tražio i posebnu sjednicu zbog novonastale situacije i ubistva Slaviše Krunića.

"MUP-u se situacija otela kontroli. MUP treba podnijeti ostavku", naveo je.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković iyjavio je da se nada kako će policija u toku današnjeg dana riješiti ovo ubistvo.

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u ponedjeljak uveče u klasičnoj “sačekuši”u mjestu Jablan kod Trna, nadomak Banjaluke, javila je BN televizija.

U toj pucnjavi je ubijeni i Krunićev pratilac Žarko Pavlović, te jedan od napadača.

Osim Krunića i Pavlovića u sinoćnoj pucnjavi ubijen je i Željko Kovačević iz Banjaluke, koji se sumnjiči da je jedan od napadača.

Kovačević je od ranije poznat policiji. Hapšen je u februaru 2011. godine u akciji "Strijelac", a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena.

Zbog toga je u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

Također, ranije je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Slaviša Krunić je bio vlasnik više firmi, između ostalih, agencije za obezbjeđenje objekata Sector Security, kao i lanca pekara Žitopeka.

XS
SM
MD
LG