Dostupni linkovi

Đurđevac: Crna Gora stavljena na stub srama zbog 'tri ili četiri idiota'


Crnogorski navijači gledaju utakmicu Crna Gora - Engleska
Crnogorski navijači gledaju utakmicu Crna Gora - Engleska

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac rekao je u Londonu da je Crna Gora stavljena na stub srama zbog "tri ili četiri idiota".

Engleska je prije nedjelju dana u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5:1, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Navijači su tokom te utakmice na rasnoj osnovi vrijeđali tamnopute reprezentativce Engleske, a Evropska fudbalska unija (Uefa) je nakon optužbi pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore.

Đurđevac je, govoreći na Uefinoj konferenciji o diskriminaciji u fudbalu, rekao da brojni zvaničnici, među kojima su i predsjednik države, premijer, ministar sporta i Olimpijskog komiteta, nisu čuli rasističke uvrede na račun fudbalera Engleske.

On je, takođe, rekao da i sudija nije prekinuo utakmicu i da ni delegat nije čuo uvrede.

"Ne kažem da se to nije dogodilo... Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama", rekao je Đurđevac.

"Zbog svih nas i zbog medija, želio bih da se izvinim svima koji nose loše utiske iz Podgorice... Trebalo bi da pustimo disciplinske inspektore Uefe da nesmetano rade svoj posao", dodao je on.

Đurđevac se, nakon konferencije, obratio i žrtvama rasističkih uvreda.

"Volio bih da ponovo dođu u Crnu Goru, da možemo da uživamo gledajući ih kako igraju, da ih dočekamo ovacijama. U slučaju da se dokaže da su vređani u Crnoj Gori, to je bio čin nekoliko pojedinaca, nekoliko budala, za koje više neće biti mjesta na stadionu", rekao je Đurđevac za AP.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG