Dostupni linkovi

Vučić odlikovao predsednika upravnog odbora Gasproma


Vučić uručuje orden Mileru, Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanje, orden srpske zastave drugog stepena, predsedniku Upravnog odbora ruske kompanije Gasprom Alekseju Mileru za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Rusije.

Vučić je na ceremoniji dodele odlikovanja rekao da je Aleksej Miler "iskreni prijatelj Srbije" čije je zalaganje za unapređenje odnosa veliko, ne samo u oblasti enegetike, već i na polju jačanja prijateljskih veza Srbije i Rusije.

"Srbija neće zaboraviti što zahvaljujući Vašem razumevanju, istinskoj posvećenosti, Vašoj saradnji i otvorenom odnosu ne nailazimo na probleme u nabavci i isporuci gasa svojim potrošačima jer gasni razvoj i gasno tržište predstavlja osnov naše energetske bezbednosti", rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Mileru i na pomoći u izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu kao simbola "bratske saradnje dva pravoslavna naroda".

Nakon dodele odlikovanja Miler je rekao da je Gasprom, čak i u najkomplikovanija vremena za Srbiju "bio pouzdan isporučilac i da je uvek ispunjavao svoje obaveze za potrošače Srbije".

"Tokom poslednjih godina isporučujemo na srpsko tržište više gasa nego što je propisano našim ugovornim obavezama", rekao je Miler.

Miler je takođe istakao i da je preduzeće Naftna industrija Srbije "najveći platilac poreza u budžet Republike Srbije".

Vučić odlikovao predsednika upravnog odbora Gasproma
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Naftna industrija Srbije (NIS) u većinskom je vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, ćerke firme Gasprom.

Gasprom je takođe većinski vlasnik mešovite rusko-srpske kompanije Gastrans (bivša kompanija Južni tok d.o.o.) koja bi trebalo da gradi novi gasovod kojim bi se Srbija povezala na Turski tok.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG