Dostupni linkovi

Han: Bojkot parlamenta nije evropski način rješavanja problema


Johanes Han i Duško Marković
Johanes Han i Duško Marković

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han kazao je da Crna Gora "ima jasnu perspektivu ka EU".

"Bojkot parlamenta nije evropski način rješavanja problema", poručio je Han na konferenciji za novinare sa premijerom Duškom Markovićem u Podgorici. Dodao je da politička debata mora da se odvija u Parlamentu.

Inicijativa za formiranje tehničke Vlade, koju je sinoć na skupštinskom zasijedanju zatražila opozicija, je legitimna, ali neprihvatljiva, poručio je premijer Marković.

“U ovom trenutku imamo preča posla. Crna Gora treba da radi na ubrzanom ekonomskom rastu i poboljšanju standarda, otvaranju novih radnih mjesta”, istakao je Marković.

Evropski komesar Han je kazao da će nastaviti "budno da prati" slučaj napada na Oliveru Lakić i da očekuje da počinioci i inicijatori budu privedeni pravdi.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je kazao da je Crna Gora pravdi privela najznačajnije nosioce organizovanog kriminala i na polju vladavine prava uradila dosta.

Marković je saopštio da je neprihvatljiv poziv predsjednik parlamenta Kosova Kadrija Veseljija Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori da se svi “okupe protiv Srbije”.

“Crna Gora nije nikada bila u savezu protiv nekoga, pa ni protiv Srbije. Ne razumijem takvu poruku. Ona ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori i sa stanovišta Crne Gore je besmislena”, naglasio je Marković.

EU za čistu energiju na Balkanu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

XS
SM
MD
LG