Dostupni linkovi

Johanes Han u Podgorici


Johanes Han

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i evropski komesar za proširenje Johanes Han otvoriće danas u Podgorici Ministarski sastanak o prelasku država Zapadnog Balkana na čistu energiju.

"U okviru Ministarskog sastanka biće potpisan dokument na osnovu kojeg će međunarodnim finansijskim institucijama (Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka i Fond KfW) biti omogućeno dodatno finansiranje prelaska država Zapadnog Balkana na čistu energiju", najavljeno je iz Vlade.

Ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma Crne Gore Dragica Sekulić i Pavle Radulović i komesar Han će se nakon Ministarskog sastanka obratiti javnosti.

Evropskog komesara sutra će primiti predsednik Vlade Duško Marković i potpredsednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku Zoran Pažin.

I predsednik Crne Gore Milo Đukanović primiće danas komesara Hana, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori, dogovorenoj polovinom januara.

"Nakon zvaničnih razgovora, predsednik Đukanović prirediće radnu večeru za delegaciju iz Brisela i ministre ekonomije i životne sredine i šefove delegacija zemalja regiona učesnica Ministarskog sastanka o tranziciji ka čistoj energiji na Zapadnom Balkanu, koji se održava u Podgorici", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00
XS
SM
MD
LG