Dostupni linkovi

Dačić: O mogućem razgraničenju sa Kosovom na referendumu


Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani na referendumu.

Posle sastanka sa šefom diplomatije Burundija Ezekjelom Nibižirom u Beogradu, Dačić je izjavio da se o razgraničenju sa Prištinom nije razgovaralo i dodao da je to ideja koja kao zvaničan predlog nije upućena.

Dačić je to pojasnio dan nakon što je izjavio da je razgraničenje zvanični predlog Srbije u dijalogu sa Kosovom.

Kako je dodao, ako neko ima neku drugu ideju i rešenje može da izađe sa predlogom.

"U dijalogu (sa Prištinom) koji je prekinut ta tema nije započeta ni razrađena, ali smo spremni i za druge predloge i kompromise. Ali jeste li čuli neki drugi predlog", rekao je Dačić.

Ivica Dačić je rekao i da se Kosovo ponovo prijavilo da bude članica Interpola, a moguća je prijava za članstvo u Unesko.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se Srbija "prirpema za tu borbu i da će Kosovo ponovo izgubiti".

"Ne razumem tu potrebu Kosova za takvim samoubilačkim postupcima. Izgubiće sa još gorim rezultatom", rekao je Dačić posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija.

U novembru prošle godine nakon dva kruga glasanja na Generalnoj skupštini Interpola na zasedanju u Dubaiju, Kosovo nije primljeno u članstvo u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

XS
SM
MD
LG