Dostupni linkovi

SDP traži sjednicu Skupštine CG 21. februara o aferi 'koverta'


SDP i njen predsjednik Ranko Krivokapić
SDP i njen predsjednik Ranko Krivokapić

Socijaldemokratska partija (SDP) predala je danas zahtjev za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore 21. februara, u vezi afere "koverta".

Inicijativu je podržalo 28 opozicionih poslanika, čime su ispunjene ustavne norme za zakazivanje vanredne sjednice.

U predloženim zaključcima se navodi da Skupština zahtijeva od nadležnih državnih organa da, cijeneći sistemske posljedice optužbi u slučaju "koverta", proritetno ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio Duško Knežević i o tome u najkraćem roku obavijeste parlament.

Afera "koverat' se odnosi na sumnje u nelegalno finanansiranje vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) tokom izbornog procesa.

Biznismen Knežević, koji je u bjekstvu i kome je sud odredio jednomjesečni pritvor, emitovao je video snimak na kome predaje kovertu sa, prema njegovim riječima blizu 100.000 eura visokom funkcioneru DPS i bivšem gradonačelniku Slavljubu Stijepoviću za pokriće, kako je naveo - izbornih troškova vladajućeg DPS-a.

Evropska unija prati razvoj događaja u takozvanom slučaju 'Atlas', saopštila je prošlog četvrtka za Radio Slobodna Evropa portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić.

XS
SM
MD
LG