Dostupni linkovi

Sastanak Hana i Srpske liste nije predviđen


Poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova

Komesar EU za proširenje Johanes Han neće se sastati u ponedeljak sa poslanicima Srpske liste koji su od nedelje zatvoreni u Skupštini Kosova tražeći sastanak s njim, zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije.

Kancelarija EU na Kosovu saopštila je da će se Han sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kadrijom Veseljijem i premijerom Ramušom Haradinajem. Han će u 16:45 održati konferenciju za novinare. Sastanak sa poslanicima Srpske liste nije predviđen.

Poslanici srpske liste čekaju Hana
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Srpska lista je tražila sastanak sa Hanom kako bi ga, kako su rekli, upoznali sa "humanitarnom krizom koja preti srpskom narodu", zbog odluke Vlade Kosova o taksi.

Razlog njegove posete je upravo odluka Vlade Kosova o uvođenju takse na robu iz Srbije i BiH, te je rečeno da će ponoviti stav EU koja poziva na ukidanje te odluke i naglasiti da je fokus potrebno usmeriti na unapređenje dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, principe u kojima su se složili Kosovo i svi partneri Zapadnog Balkana.

Han je u ponedeljak posetio i Beograd.

XS
SM
MD
LG