Dostupni linkovi

Vučić: Sa sigurnošću možemo tvrditi da Radoičić nije ubio Ivanovića


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da srpska država i policija sa sigurnošću mogu da tvrde da Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, nije ubio lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Radoičić "nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju" na ubistvo Olivera Ivanovića.

On je dodao da je Radoičić danas saslušan u Beogradu i da je utvrđeno da nije učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića. "On je prihvatio i prošao poligrafsko ispitivanje", kazao je Vučić.

"Neću da pričam o drugim stvarima. Ne samo da ga nije ubio, nego nije učestvovao ni u logistici, pomaganju ni bilo čemu drugom", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je Priština htela da ubije Radoičića prilikom pokušaja hapšenja pre nekoliko dana.

"Prvo je ucenjivan jedan drugi čovek, pripadnik narko-klana koji je uhapšen na Kosovu po crnogorskoj poternici i kome je nuđeno da optuži Radoičića kako bi mogli da upakuju celu priču i optuže Beograd", kazao je Vučić.

Vučić je naveo da je Ivanović ubijen u 8.14, a da su pozivi u 8-16 i 8.23 bili upućeni Hitnoj pomoći i vatrogascima, te da nije bilo poziva Milanu Radoičiću.

On je rekao da je Radoičić "uvek bio prvi na braniku Severne Mitrovice".

"On (Radoičić) je do pre godinu dana, dok nije ubijen ovom kampanom bio čovek broj jedan za odbranu Kosova i Metohije u smislu onih koji bi pružili otpor Albancima", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su kosovski Albanci hteli u tri udarca da sruše poziciju Beograda u pregovorima, da sruše sever Kosova.

"Da su ubili Radoičića pre dva dana, ko bi ikada rekao da nije on ubio Olivera Ivanovića", upitao je Vučić.

Izrazio sumnju u opravdanost hapšenja sekretarice Ivanovića i dodao da "samo im je Radoičić izmakao za 10 minuta".

"Vodimo istragu u nemogućim ulovima... Imamo gotovo sklopljenu priču kao država, tražimo još neke dokaze. Verujem da će izaći nadležni organi sa konkretnim rezultatima", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG