Dostupni linkovi

MUP Srbije: Uzeli smo izjavu u vezi s ubistvom Ivanovića


Policija Srbije, fotoarhiv
Policija Srbije, fotoarhiv

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) je saopštilo da je Policija, po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, obavila razgovor sa M.R. u vezi s njegovim saznanjima o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Policija je od M.R. uzela izjavu u skladu sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a u vezi sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative SDP", stoji u saopštenju Ministarstva, objavljenom u Beogradu.

Specijalni tužilac Kosova Sulj Hodža potvrdio je prethodno za Radio Slobodna Evropa da kosovske vlasti traže potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića zbog navodnog krivičnog dela teškog ubistva, odnosno zbog pomaganja i saradnje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Kosovska policija uhapsila je tokom akcije u Severnoj Mitrovici 23. novembra tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Ivanovića, i njima je određen pritvor od 30 dana. Milan Radoičić se nije nalazio u stanu tokom akcije.

Potpredsednik Srpske liste saopštio je u nedelju da nema nikakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića i da se kosovskoj policiji neće predati.

Pročitajte: Ko je Milan Radoičić koga traži kosovska policija oko Ivanovićevog ubistva?

XS
SM
MD
LG