Dostupni linkovi

Poništena presuda u slučaju ministar policije - NIN


Naslovna strana NIN-a zbog koje je ministar policije tužio nedeljnik

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu u sporu ministara unutrašnih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN, a odluka će strankama biti dostavljena preko Višeg suda, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu ove medijske organizacije navodi se da su potvrdu ove informacije dobio u Vrhovnom kasacionom sudu, ali da nisu imali uvid u samu odluku.

Iz Vrhovnog kasacionog suda do ovog trenutka nisu odgovorili na upit Radija Slobodna Evropa.

Podsetimo, Stefanović je tužio kao građanin novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i nedeljnik NIN, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" objavljenog 16. juna 2016. godine, a koji je bio i na naslovnoj strani ovog nedeljnika.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Sandra Petrušić, Milan Ćulibrk i Društvo za novinsko izdavačku delatnost "NIN" d.o.o. Beograd bili su obavezani da na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate Stefanoviću 300.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom, kao i da presudu objave u prvom sledećem izdanju NIN-a.

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je ovu presudu i pravosnažno odbio Stefanovićev tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete.

Istom odlukom Stefanović je bio obavezan da tuženima iz NIN-a Sandri Petrušić i Milanu Ćulibrku isplati 89.700 dinara za troškove postupka u roku od 15 dana od prijema presude.

XS
SM
MD
LG