Dostupni linkovi

Šef policije Srbije tuži nedeljnik NIN


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović optužio nedeljnik “NIN” za “monstruzno i skandalozno pisanje”, te da je u svom poslednjem broju izneo “notorne laži” o njemu i poslu koji obavlja. Najavio je tužbu protiv ovog nedeljnika.

Nedeljnik NIN, u broju koji izlazi u četvrtak, na naslovnoj strani donosi uz fotografiju ministra Stefanovića i naslov “Nebojša Stefanović glavni fantom iz Savamale”.

Dodat je podnaslov “Rušenje u Savamali uključivalo je više struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije”.

“Zato sam primoran da reagujem i javno odbacim sve neistinite optužbe koje je ovaj nedeljnik objavio u poslednjem broju i koje nemaju bilo kakve veze sa istinom”, navodi Stefanović u saopštenju pislanom iz njegovog kabineta.

“Zbog zlonamernih optužbi i neistina koje su izneli odlučio sam da podnesem tužbu kako bih javnosti Srbije dokazao koliki su lažovi”, saopštio je Stefanović uz zaključak da će sva sredstva dobijena na sudu uplatiti u humanitarne svrhe.

Odgovorni urednik “NIN”-a Nikola Tomić izjavio je za RSE da redakcija ostaje pri svemu što je napisano u poslednjem izdanju lista. “Jedino što u ovom trenutku možemo reći je da smo sve rekli naslovnom stranom i tekstom. Iza njih stojima u svakom smislu”, navodi Tomić.

Podsećamo afera “Savamala” otvorena je u izbornoj noći između 24. i 25. aprila, kada je grupa nepoznatih osoba sa fantomkama na glavama razrušila objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, na prostoru na kom se gradi kontroverzni projekt “Beograd na vodi”. Premijer Aleksandar Vučić prošle sedmice kao odgovorne je označio čelnike glavnog grada Srbije.

XS
SM
MD
LG