Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Najmanje 29 djece poginulo u napadu na autobus u Jemenu


Doktori pomažu povrijeđenoj djeci

U današnjem vazdušnom napadu na autobus na sjeveru Jemena, u oblasti koju kontrolišu pobunjenici, poginulo je najmanje 29 djece, saopštio je Međunarodni komitet Crvenog krsta, prenio je AFP.

Ministarstvo zdravlja u Sani koje kontrolišu pobunjenici prethodno je saopštilo, kako navodi AP, da su u vazdušnim napadima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na autobus i na jednu prometnu pijacu na sjeveru Jemena poginule najmanje 43 osobe, a da je ranjeno više od 60 ljudi.

U autobusu koji je pogođen bila su djeca, ali i punoljetne osobe.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je u pitanju "legitimna vojna akcija" na području na kojem su gađani Huti koji su, kako je navedeno, odgovorni za raketu koja je juče ispaljena na saudijski grad Džizan.

Crveni krst, međutim, ističe da je danas izveden vazdušni napad na autobus koji je prevozio d,ecu, dodajući da je bolnica u Jemenu primila tijela 29 djece mlađih od 15 godina, a da je 48 osoba ranjeno, među kojima 30 djece, piše AFP.

Međunarodni komitet Crvenog krsta dodaje da civili moraju biti zaštićeni tokom sukoba.

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbjeglištvu.

XS
SM
MD
LG