Dostupni linkovi

Trajković pisao Vučiću: Ništa obećano niste ispunili


Most na Ibru u Mitrovici
Most na Ibru u Mitrovici

Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) i nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković obratio se Aleksandru Vučiću otvorenim pismom u kom je naveo da predsednik Srbije nije ispunio, kako kaže, "ama baš ništa" što je obećao na sastanku s delegacijom SNF u januaru, nakon ubistva Olivera Ivanovića, javlja agencija KoSSev.

"Obećali ste da ćete 'podići svaki kamen' u istrazi ubistva Olivera Ivanovića kako bi se našle ubice i nalogodavci, a 200 dana je prošlo, Vi ni reči o tome", navodi Trajković. "Razgovarali smo i o predizbornom video-spotu u kome je Oliver optužen za veleizdaju i sa kojim mu je stavlјena 'meta na čelo'... Ako niste u mogućnosti da pronađete Oliverovog ubicu, siguran sam da bi za jedan dan mogli da saopštite ko su kreatori i nalogodavci tog gnusnog video spota koji je dao za pravo da takvog čoveka, kako je predstavlјen u javnosti, svako može da ubije. Na tom planu do danas ništa niste učinili".

Trajković dodaje da je na sastanku bilo reči i o strahu koji se u srpski narod uvukao nakon Ivanovićevog ubistva. "Sami ste istakli, citiram: 'Tog (Milan) Radoičića, kojeg sad neki pominju, nikada u životu nisam video i ne znam ni ko je to', navodeći imana još nekih lјudi sa kojima Vas navodno povezuju, a koje ste možda negde jednom sreli. Nije prošlo ni tri meseca od našeg razgovora, uz Vaš blagoslov, taj čovek koji je i do tada bio Vaš glavni pregovarač, imenovan je za potpredsednika tzv. Srpske liste", istakao je član Predsedništva SNF.

"Na našu primedbu da se dijalog o Kosovu ne može voditi bez nas Srba sa Kosova i Metohije, sami ste rekli, citiram Vas: 'Organizovaćemo okrugli sto polovinom marta. Ni na jednom nisam bio, na taj ću lično doći i ako treba ja ću da predsedavam'. Uporno sam dva meseca insistirao da se okrugli sto zakaže i sa kabinetom za organizovanje dijaloga, na njihov predlog, dogovorili datum (12. maj), kako bi termin bio usaglašen sa vašim obavezama. Pozvan je i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM. Sa Kosova i Metohije tog dana u Beograd došlo je nas 32, među njima 12 doktora nauka. Međutim, na skupu nema ni Vas ni direktora Kancelarije za KiM. Nema ni obrazloženja", piše Momčilo Trajković.

XS
SM
MD
LG