Dostupni linkovi

Cucić o Ustaničkoj: Nećemo nikoga izbaciti na ulicu


U Ustaničkoj je pokušano iseljenje i u novembru 2017.
U Ustaničkoj je pokušano iseljenje i u novembru 2017.

Komesar za izbeglice Srbije Vladimir Cucić izjavio je ocenio je da se situacija sa stanovima u Ustaničkoj, iz koje je počelo iseljavanje izbeglica sa prostora bivše Jugoslavije, neće rešiti do 15. avgusta.

Cucić je u programu TV N1 izjavio "da se ništa dramatično neće dešavati, jer jedan deo tih ljudi nema rešenja, a jedan deo nema obraza".

"Ustanička je bila atraktivna, jer je za jednu stambenu jedinicu konkurisalo po nekoliko porodica", rekao je.

Ustvrdio je da nikoga neće iseliti kome treba stan, ali ne i nekoga ko "dođe jednom u tri meseca iz Sarajeva da prespava".

"Ne znam više šta bi trebalo da bude kompromis, razgovarali smo sa gospodinom Stevićem, rekao je da će izaći do 15. avgusta, mi ćemo mu pomoći da traži kuću", kaže Cucić.

Beogradska policija u utorak je privela 15-ak aktivista koji su pokušali da spreče iseljenje čoveka izbeglog sa Kosova, stanara zgrade u Ustaničkoj ulici u kojoj je živeo proteklih 10 godina.

Izbeglice ostale u stanovima, aktivisti privedeni
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Svi su saslušani u svojstvu građana, a policija će naknadno odlučiti da li će protiv njih podneti prijave.

Stanar ipak nije iseljen, pošto je sa Komesarijatom postigao dogovor da ostane u stanu dok mu ne bude obezbeđen novi smeštaj. Rok za realizaciju dogovora je tri nedelje.

Ostalih 10 porodica, međutim, i dalje čeka da i na njihova vrata zakucaju sudski izvršitelji praćeni interventnom policijom.

U novembru prošle godine više desetina policajaca i službenika lokalnih vlasti i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije započelo je iseljavanje porodica izbeglih i raseljnih osoba sa prostora bivše Jugoslavije koje su se, prema tvrdnjama Komesarijata, bespravno uselile u tamošnje stanove.

Stanare su podržale desetine građana sprečavajući tada njihovo iseljenje.

Izbeglice iz Ustaničke: 'Ne gine nam ulica'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

XS
SM
MD
LG