Dostupni linkovi

Beograd: Policija privela aktiviste u Ustaničkoj


Aktivisti u Ustaničkoj 23. jula
Aktivisti u Ustaničkoj 23. jula

Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" i građani okupili su se ispred policijske stanice u beogradskoj opštini Zvezdara, u znak protesta zbog privođenja petnaestak osoba.

Reč je o učesnicima protesta koji su jutros pokušali da spreče iseljavanje izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, a iz zgrade u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) priveli su tom prilikom grupu aktivista. Pre nego što su sprovedeni u maricu aktivisti su stajali na ulazu u zgradu. Posle privođenja policija se razišla, pošto je stiglo saopštenje o odlaganu iseljenja izbegličkih porodica.

Kako su nam rekli aktivisti Združene akcije, policija je u pet ujutru blokirala prilaze oko zgrade u Ustaničkoj ulici broj 244g, u nameri da obezbedi prilaz izvršitelju da iseli izbeglice.

Ovaj postupak dešava se samo dan nakon što je Petar Anđić iz Komesarijata za izbeglice u izjavi za medije obećao da niko od izbeglica neće nasilno biti izbačen.

Iseljenja u Ustaničkoj najavljena su za period od 23.jula do 10. avgusta.

Građani i aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" u ponedeljak su sprečili iseljenje Dejana Lazovića, izbeglice iz Peći.

Komesarijat za izbeglice planirao je da u njegov stan useli drugu izbegličku porodicu iz Hrvatske koja ga je, kako navode, dobila na legalnom konkursu, dok su sadašnji stanari u zgradu ušli bespravno.

Oni sami to ne negiraju, ali traže da im država obezbedni alternativni smeštaj.

Građani ponovo sprečili iseljenje izbegličke porodice
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

XS
SM
MD
LG