Dostupni linkovi

Srbija namerava da uskladi viznu politiku do prijema u EU


Ilustrativna fotografija

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija namerava da uskladi viznu politiku do prijema u članstvo u EU, jer će to značiti veću bezbednost za građane.

"Verujem da nema razloga da naš bezvizni režim bude ugrožen", rekla je ministarka za list Kurir upitana da li je ugrožen bezvizni sistem za Srbiju, jer se spekuliše da EU zamera Srbiji odluku da ukine vize pojedinim zemljama, što je povećalo broj migranata u EU.

Jadranka Joksmiović, ministarka za evropske integracije Srbije
Jadranka Joksmiović, ministarka za evropske integracije Srbije

Navodeći da članice EU prate situaciju sa kretanjem građana zemalja koje su na negativnim listama EU ka državama Unije, ona je rekla da to čini i Srbija, koja vrlo odgovorno prati situaciju i kontroliše letove na aerodromu zajedno sa pripadnicima Fronteksa.

"Srbija je i 2015. godine, kada je intenzitet migrantske krize bio najveći, pokazala sposobnost i odgovornost prema zemljama EU, ali i prema našim gradjanima, u pogledu dogovorene kontrole granica i učestvovanja u zajedničkim rešenjima. Jer i u našem je interesu kao države kandidata, da taj problem bude rešen na što bolji način", rekla je Jadranka Joksimović.

XS
SM
MD
LG