Dostupni linkovi

Tužilaštvo za RSE: Očekujemo rezultate veštačenja u slučaju novinara Cvetkovića


Stefan Cvetković
Stefan Cvetković

Nadležno tužilaštvo ni u ponedeljak nije moglo da saopšti prve rezultate istrage o nestanku novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

„Radi se na prikupljanju svih relevantnih činjenica i očekuju se rezultati traženih veštačenja nakon čega će se preduzimati dalje mere“, saopštio je za RSE tužilac Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević.

On je prethodnih dana naveo da se čekaju ključni dokazi koji se još uvek veštače, „poput DNK-a sa lica mesta, dokaza vezanih za položaj gde se sve Cvetković nalazio, analize telefonskih poziva…“

„Zaista još nemamo ništa“, rekao nam je tužilac Knežević.

Novinar Stefan Cvetković nestao je u noći izmedju 13. i 14. juna u Beloj Crkvi. Lokalna policija je potvrdila da je njegov automobil pronadjen parkiran sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

Cvetkovića su pronašli pripadnici policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u petak, 15. juna. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istog dana su izjavili da novinar Cvetković ima „čudnu priču“.

Novinarska udruženja zatražila su od nadležnih državnih organa da što pre saopšte javnosti dosadašnje nalaze istrage, bez spinovanja i političke propagande. Takođe su pozvali i Stefana Cvetkovića da se što pre obrati javnosti.

Sam Cvetković koji je najavio konferenciju za medije narednih dana, nije bio dostupan kada smo ga danas pozvali.

XS
SM
MD
LG