Dostupni linkovi

Formiran poseban tim za istragu smrti Davida Dragičevića


Davor Dragičević, otac David Dragičevića, na protestu u Banjaluci 3. maja 2018.
Davor Dragičević, otac David Dragičevića, na protestu u Banjaluci 3. maja 2018.

Glavni okružni tužilac Republike Srpske Želimir Lepir izjavio je u Skupštini Republike Srpske (RS) da je za istragu smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića formiran poseban istražni tim tužilaca, ali da on ne može da iznese rezultate dosadašnje istrage.

On je naveo da su dva nalaza sa obudukcije, jedan koji je po nalogu tužioca uradio patolog Željko Karan iz Banjaluke, poslati na dodatna vještačenja u Zageb.

Lepir je kazao da je MUP RS predmet povodom smrti Davida Dragičevića dostavljen Okružnom tužilaštvu 29. marta, te da on nije mogao, kako je to tražio otac mladića Davor Dragičević, izuzeti iz slučaja postupajućeg tužioca Dalibora Vreću.

Davor Dragičević tvrdi da je tužilac Dalibor Vrećo jedan od saučesnika u ubistvu njegovog sina, jer je radio na zataškavanju i prikrivanju ubica.

Danas se održava posebna sjednica Narodne skupštine RS na zahtjev opozicionih poslanika na kojoj će se razmatrati dokument o stanju bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj - "Pravda za Davida - pravda za sve".

XS
SM
MD
LG