Dostupni linkovi

Banjalučani i dalje traže pravdu za Davida


Građani okupljeni na trgu Krajine u Banjaluci odakle su zatražili pravdu i istinu za sve nerasvjetljene i zataškane slučajeve ubistava u BiH
Građani okupljeni na trgu Krajine u Banjaluci odakle su zatražili pravdu i istinu za sve nerasvjetljene i zataškane slučajeve ubistava u BiH

U Centru Banjaluke 29. dan se održava skup "Pravda za Davida" na kome se okupilo više stotina građana kako bi izrazili nezadovoljstvo istragom u slučaju smrti tragično nastradalog Davida Dragičevića (21).

Otac pokojnog Davida, Davor Dragičević poručio je da su svi koji sakrivaju detalje u slučaju smrti njegovog sina, uključujući i rukovdstvo MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva RS saučesnici u njegovom ubistvu.

Istakao je i da su se pojavili novi detalji u slučaju koji se ne poklapaju sa ranijim nalazima policije te da ga raduje što je pokrenuta nova istraga koja za sada, kako mu se čini, ide u dobrom smijeru.

Ranije se stotinjak Banjalučana okupilo ispred zgrade Tužilašta Republike Srpske kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom ove institucije u slučaju tragično nastradalog Davida Dragičevića.

Ispred tužilaštva se nakratko skupu pridružio i predsjednik RS Milorad Dodik.

Otac tragično nastradalog Davida, Davor Dragičević ispred tužilaštva je još jednom ponovio nezadovoljstvo radom nadležnih na utvrđivanju istine u ovom slučaju.

Građani se u sve većem broju okupljaju već 28 dana a i danas su se ponovo okupili u 18 časova na trgu Krajine u Banjaluci odakle su zatražili pravdu i istinu za sve nerasvjetljene i zataškane slučajeve ubistava u Bosni i Hercegovini.

David Dragičević nestao je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta u centru grada na ušću riječice Crkvene u Vrbas.

S obzirom na kontradiktorne nalaze policije tokom ove istrage i nepovjerenja javnosti okupljanja će se nastaviti svaki dan na trgu Krajine u Banjaluci dok se ne utvrdi istina u slučaju smrti Davida Dragičevića, poručeno je sa skupa.

XS
SM
MD
LG