Dostupni linkovi

Pjongjang: Kim Džong Un pratio nastup južnokorejskih pop izvođača


Članice popularnog benda "Red Velvet" uoči puta za Pjongjang
Članice popularnog benda "Red Velvet" uoči puta za Pjongjang

Lider Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je nastupu grupe Kej-pop (K-pop) muzičara iz Južne Koreje koji se nalaze u Pjongjang zbog učešća na novim prekograničnim manifestacijama uoči samita dve Koreje.

Severnokorejski mediji prenose da su nastup muzičara iz Južne Koreje gledali Kim Džong Un i njegova supruga Ri Sol Džu.

Kako navode reporteri, lider Severne Koreje pozdravio se sa izvođačima, napravili su grupnu fotografiju, a potom je aplaudirao tokom čitavog nastupa.

Seul i Pjongjang prethodno su u zajedničkom saopštenju naveli da će delegacija Južne Koreje boraviti u Pjongjangu od 31. marta do 4. aprila. Poseta se odigrava u vreme smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu zbog nuklearne krize.

Sastanak lidera Severne Koreje Kim Džong Una i predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina biće održan 27. aprila u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje.

Grupa od 120 muzičara, uključujući popularni ženski bend "Red Velvet", stigla je u subotu čarter letom iz Seula u Pjongjang putem retko korišćene direktne linije izmedju Južne i Severne Koreje.

Kej-pop je muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike, kao i pevanje i repovanje. Severnokorejski bend je prethodno nastupio u Južnoj Koreji tokom nedavno završenih igara u Pjongčangu.

Posle sastanka s predsednikom Južne Koreje, Kim do kraja maja treba da se sastane i s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Ti sastanci dolaze posle iznenadne posete lidera Severne Koreje Kini. Kim je boravio u poseti Kini od nedelje do srede i to je prva njegova poseta inostranstvu od dolaska na vlast 2011.

XS
SM
MD
LG