Dostupni linkovi

Srbija će zabraniti ulazak bezbednosnim pretnjama iz Crne Gore


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u razgovoru za agenciju Tanjug da neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obračun, kako se izrazio, dva najjača klana iz Crne Gore.

Stefanović je rekao da će u Srbiju biti zabranjen ulazak svima za koje se, kako je rekao, smatra da mogu ugroziti bezbednost Srbije.

Agencija Tanjug pojašnjava da je takav odgovor Stefanović dao upitan postoji opasnost da se obračuni crnogorslih kriminalnih klanova "preliju" u Srbiju.

Stefanović je naveo i da MUP prati situaciju na terenu i dešavanja u Crnoj Gori, razmenjuje informacije sa kolegama iz te zemlje i preduzima sve mere kako se na teritoriji Srbije ne bi dozvolila izvršenja teških krivičnih dela.

Kako je Stefanović istakao, a objavljuje Tanjug, neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obračun dva najjača klana iz Crne Gore.

Upitan o stavovima opozicionih političkih stranaka o Kosovu, Stefanović j ocenio “da je jasno da postoje dve grupe partija koje su očigledno pod ogromnim uticajem različitih zapadnih ambasada i država”, a da je suština njihovih poruka ista.

"Jedni kažu da Srbija treba da dobije sve i pošto je jasno da je to nemoguće, oni ustvari kažu da Srbija ne treba da dobije bilo šta. Porukom da treba da tražimo sve, oni se lažno dodvoravaju građanima i smanjuju sanse naše zemlje da se izbori za Kosovo i Metohiju, jer je potpuno jasno da nismo u poziciji da dobijemo sve", naveo je ministar Stefanović.

Kako je rekao, druga grupa stranaka tvrdi da predsednik Aleksandar Vučić treba da potpiše saglasnost da Kosovo bude nezavisno, a da Srbija ne dobije ništa u tom procesu.

Nakon toga, ukazuje Stefanović u razgovoru, Vučića bi optužili da je izdajnik i vodili kampanju protiv njega, zato što je sproveo ideju upravo njihovih stranaka, a Srbija i u tom slučaju ne bi dobila ništa.

"Očigledno je da imamo snažan uticaj zapadnih ambasada na političke stranke koje se oglašavaju na temu Kosova, a jedina politika im je da Srbija ne dobije ništa", naveo je ministar unutrašnjih poslova. .

Stefanović je rekao da je jedina nada Srbije da nastavi da se ponaša odgovorno, jača ekonomiju i svoje snage bezbednosti i pruži podršku politici Aleksandra Vučića, koja, ističe, garantuje da neće biti novog stradanja Srba, ni njihovog ubijanja, ni proterivanja – navodi se u izvodu intervjua sa njim.

XS
SM
MD
LG