Dostupni linkovi

Podgorica: Zaseda Veće za nacionalnu bezbednost


Detalj sa podgoričkih ulica, arhivska fotografija
Detalj sa podgoričkih ulica, arhivska fotografija

Premijer Crne Gore Duško Marković zakazao je sednicu Veća za nacionalnu bezbednost zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Podgorici.

U glavnom gradu Crne Gore u poslednjih mesec dana bilo je sedam incidenata koji se vežu za obračune kriminalnih klanova koji koriste bombe za upozorenja ili napade i ne biraju vreme i mesto obračuna.

U subotu su ostavke podneli direktor crnogorske policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog centra bezbednosti Jovica Račević.

Ostavke su usledile nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice koje se dogodilo u subotu i pogibije mladića u eksploziji bombe podmetnutoj u četvrtak pod automobil kojim je upravljao.

"Zbog pogoršane bezbednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Račević podneli su ostavke. Rezultati koje MUP i UP postigli prethodne godine u obračunu nisu bili garant da ćemo u potpunosti izbeći situacije da nevini gradjani budu žrtve", rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za Televiziju Crne Gore (RTCG).

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

U četvrtak uveče u garaži u širem centru Podgorice u eksploziji bombe stradao je mladić.

XS
SM
MD
LG